Шумен и още 11 общини продължават да бедстват в снежната стихия

Шумен и още 11 общини продължават да бедстват в снежната стихия
Над 100 пожарникари са работили през нощта и през вчерашния ден в помощ на закъсали хора и автомобили. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Остава в сила обявеното бедствено положение на територията на област Шумен и още 11 общини в Разград, Варна и Бургас.

Усложнена остава метеорологичната обстановка в разградските общини Исперих и Самуил, общините Суворово, Долни Чифлик, Вълчи дол, Бяла, Дългопол, Аксаково, Ветрен и Аврен – област Варна и бургаската община Руен, предаде БГНЕС.

Над 100 пожарникари са работили през нощта и през вчерашния ден в помощ на закъсали хора и автомобили.

До 6:00 часа са извлечени 138 закъсали автомобила и са евакуирани и превозени 521 души. Все още в страната има 120 селища с нарушено електрозахранване, уточняват от МВР.

Съдействие на гражданите и местната власт бе оказвано от 42 броя спасителна и верижна техника. До медицинско заведение бяха превозени 8 души за хемодиализа и родилка.

Екипи на пожарната доставиха храна на болницата в Шумен, а с високопроходим автомобил бе осигурена доставка на хляб за града от Варна. Към 6:00 часа от снежния капан са извадени над 20 превозни средства, включително и линейки.

В Бургас благодарение на адекватните действия на пожарникарите и спасителите вече са изведени всички хора от магистралата в посока Карнобат.

На територията на областта все още има 32 населени места с нарушено ел. захранване. В дежурната част на пожарната в Добрич са получени 45 сигнала за произшествия. Оказано е съдействие на социалните служби за доставка на храна по домовете на възрастните хора в града и близките население места.

Осигурена е проходимост на медицинските служби по пътя Добрич – с. Одърци, които са помогнали на болен в будна кома.

Всички пътища на територията на област Варна са затворени за почистване. До този момент варненските огнеборци са участвали в 51 спасителни дейности.

Екип на пожарната съвместно с БЧК са раздавали храна и топли напитки за шофьорите на 30 ТИР-а край Велико Търново. Превозните средства са спрени временно след полицейско разпореждане до с. Кесарево на главен път София – Варна.

Пожарните служби в цялата страна поддържат непрекъсната връзка и координират своите действия с органите на местната власт, Агенция „Пътна инфраструктура" и областните пътни управления. В засегнатите области са въведени плановете за действие при извънредни ситуации.

#бедствено положение #Шумен #Разград #Варна #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници