Петър Божилов прострелян със законно оръжие, без свидетели

Петър Божилов прострелян със законно оръжие, без свидетели
Изпълнителният директор на спортното дружество „Национална спортна база“ Петър Божилов е бил убит със законно притежавано оръжие. Снимка: monitor.bg
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на спортното дружество „Национална спортна база“ Петър Божилов е бил убит със законно притежавано оръжие от човек, който не е бил член на ловната дружинка.

В основата на инцидента, при който загинаха и 49-годишният спортен директор, и 71-годишният му опонент, е възникнал помежду им спор, разказа директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов пред бТВ.

„Фактите, с които разполагаме, сочат, че лицата, след спор, който е възникнал помежду им, не е ясно на каква тема, са извадили законно притежаваните си оръжия и са стреляли“, обясни директорът на столичната полиция.

71-годишният мъж се появил по време на лова и влязъл в спор с един от участниците в него за това, че не трябва да ловуват на въпросното място.

Спорът продължава по-късно с Петър Божилов и така се стига до трагичния изход със смъртта на двамата, допълни Валери Йорданов.

Старши комисарят поясни, че не е имало причина за спора, тъй като ловът е бил разрешен от властите.

„Експертизите ще покажат кой е стрелял първи. Двамата обаче са намерени на около 20 метра един от друг“, добави директорът на СДВР.

Пряк свидетел на инцидента няма. Спорът между възрастния мъж и другия ловец е станал на друго място и по-рано.

#СДВР #Валери Йорданов #убийство #лов #Петър Божилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници