Работниците от ВМЗ - Сопот: Гладни сме!

Работниците от ВМЗ - Сопот: Гладни сме!
В края на протеста една разплакана жена излезе на микрофона и подари своята вечеря на икономическия министър Делян Добрев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Точно в 12.15 часа в събота пред портала на ВМЗ – Сопот, близо 2000 работници излязоха на поредния си протест.

В четвъртък синдикатите и ръководството на завода не стигнаха до споразумение за изплащане на забавените възнаграждения.

Шествието бе водено от децата на служителите, които носеха плакат с надпис „Гладни сме“, информира БГНЕС.

Огромната колона от протестиращи стигна до паметниците на двамата братя генерали Владимир и Георги Вазови, чието име носи заводът, където те прочетоха протестните си декларации.

Работниците на ВМЗ заплашиха, че ако до края на работния ден няма решение на проблема със забаваните им заплати, ще преместят протеста си в София пред Министерството на икономиката и Министерския съвет.

Кметът на Сопот Веселин Личев заяви пред протестиращите, че още в събота от Българския Червен кръст пристигат тонове храни за „бедстващите съграждани“.

В края на протеста една разплакана жена излезе на микрофона и подари своята вечеря на икономическия министър Делян Добрев.

Вечерята, опакована в торбичка, се състоеше от филия хляб, поръсена с чубрица, и една глава червен лук.

Жената сподели, че с това се храни от доста време и така ще посрещне коледните и новогодишните празници.

Работниците имат да получават три аванса и две заплати, които след броени дни също стават три. За последните два месеца те са получили общо по 60 лв.

По време на преговорите в четвъртък изпълнителният директор на предприятието Иван Стоенчев заяви, че може да осигури „евентуално“ по един аванс, което не удовлетворява гладуващите оръжейници.

#ВМЗ - Сопот #протест #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Делян Добрев #вечеря #заплати #работници #кмет на Сопот #БЧК #храна #Веселин Личев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници