Двама от „Черноморец“ и „Нефтохимик“ с обвинения заради черното тото

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че са били задържани общо 12 души, след което останали 10 – двама от които са въпросните футболисти, срещу които са повдигнати обвиненията за черно тото. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На двама от задържаните футболисти на „Нефтохимик“ и „Черноморец“ в схемата за черно тото в Бургас ще бъдат повдигнати обвинения, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че са били задържани общо 12 души, след което останали 10 – двама от които са въпросните футболисти, срещу които са повдигнати обвиненията за черно тото, предаде БГНЕС.

Директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров обясни, че групата се е занимавала с незаконни залагания на мачове от „А“ и „Б“ група, както и на такива от европейските турнири.

Две лица са се занимавали с организирането на залаганията, а едно лице е било посредник. Те са залагали известни суми пари и са си определяли коефициентите, но всичко е било незаконно при букмейкър. Двама от разпитаните пред съдия са си признали всичко.

„В България има голям проблем. Доста елитни спортисти, по-конкретно във футбола, са зависими от хазарта. А това се знае от треньорите им, от всички. Всеки обаче се прави, че нищо не знае, а след това излиза, че МВР е лошото в случая“, коментира Флоров.

Флоров подчерта, че не става въпрос за манипулиране на футболни мачове, а само за незаконни залози на футболни срещи, като не е установено задържаните да са влияели върху мачове на отборите, в които играят.

Арестуваните за участие в нелегални залози вероятно ще бъдат освободени до края на деня, но това ще стане, ако от прокуратурата се откажат от възможността да внесат искане за постоянна мярка „задържане под стража“ за групата, обвинена в участие в незаконни букмейкърски залагания.

„Факт е, че има извикани за разпит футболисти на „Черноморец“ – Бургас, но докато не приключи разработката на ГДБОП по случая, клубът не може да се ангажира с официална позиция“, коментираха по-рано от ръководството на „Черноморец“.

Освен полузащитника Румен Трифонов и нападателя Преслав Йорданов на разпит са били подложени още Даниел Младенов, който е с мярка за задържане, както и сочените за талантливи младежки национали Георги Терзиев и Пламен Димов.

Братът близнак на Димов – Галин, който е от „Нефтохимик“, също е бил разпитван, заедно с Любомир Божинов от същия клуб.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Станимир Флоров #ГДБОП #футболисти #черно тото #„Нефтохимик" #„Черноморец" #Андрей Червеняков #Мария Маркова #Румен Трифонов #Преслав Йорданов #Даниел Младенов #Галин Димов #Георги Терзиев #Любомир Божинов #Пламен Димов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници