Оланд: Несериозно е Берлускони да се кандидатира за премиер

Оланд: Несериозно е Берлускони да се кандидатира за премиер
Френският президент Франсоа Оланд (вляво) ясно изрази подкрепата си за италианския премиер Марио Монти (вдясно). Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони не е сериозен кандидат за изборна победа през следващата година в Италия, заяви президентът на Франция Франсоа Оланд в Брюксел.

Оланд направи своя коментар, след като стана ясно, че лидерите от Европейския съюз са се обединили в подкрепа на настоящия италиански премиер Марио Монти, съобщиха международните агенции, цитирани от Би Ти Ви.

„Перспективите пред Берлускони да успее да наследи отново премиерския пост в страната не изглеждат много сериозни“, посочи Оланд.

Той уточни, че направеното от Монти в една от най-засегнатите от кризата европейски икономики е стъпка в правилната посока.

Оланд изтъкна още, че участието на 76-годишния Берлускони в четвъртък в традиционната среща на лидерите на Европейската народна партия (ЕНП) преди срещата на върха на държавните и правителствените ръководители от страните от ЕС, е било „комично“.

Френският държавен глава отрече да иска да се намесва в италианските избори и да възстановява Монти.

Италианският премиер, който вече обяви, че смята да напусне поста си след приемането на бюджета на страната, не принадлежи към никоя партия от ЕС, но беше поканен на срещата на ЕНП в четвъртък.

#ЕС #ЕНП #Европейската народна партия #Европейския съюз #Брюксел #Италия #Франция #премиер на италия #Марио Монти #Силвио Берлускони #Президент на Франция #Франсоа Оланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници