Протестиращи настояха България да остане без дим

Протестиращи настояха България да остане без дим
Протестиращите определиха депутатите, които се изказват против тоталната забрана за пушене на закрито, като лобисти и хора, поставени под натиска на индустрията. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Над 100 души протестираха на площад „Независимост“ в столицата срещу отмяната на забраната за тютюнопушене на закрито.

Недоволните граждани носеха плакати с надписи: „Без дим може, без здраве не може“, „Водете ни напред, а не назад“, „Здравето на децата ни не се продава“, предаде БГНЕС.

Според тях не са истинни твърденията на собствениците на ресторанти и заведения, че забраната на тютюнопушене води до намаляване на оборота им и посещаемостта на заведенията.

Протестиращите определиха депутатите, които се изказват против тоталната забрана за пушене на закрито, като лобисти и хора, поставени под натиска на индустрията.

В знак на несъгласие с опитите за отмяна на забраната за пушене събралите се граждани извървяха разстоянието от площад „Независимост“ до страничния вход на Народното събрание, ходейки назад.

Представител на две браншови организации в туризма обеща да внесе в четвъртък в Министерски съвет две декларации, защитаващи нормативно наложената забрана.

„Ние сме силно възмутени от заявленията на собственици и управители на заведения, че от 15 декември няма да се спазва забраната за пушене на закрити обществени места. Ние сме за спазване на законите, ние искаме държавните органи да се намесят и да приложат цялата строгост на закона, за да не се допусне това гражданско неподчинение. То ще покаже единствено безсилието на държавата“, заяви представител на „България без дим“.

#протест #България без дим #Министерски съвет #Народното събрание #забрана за пушене #площад „Независимост“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници