Умишлен палеж изгори бутик в центъра на Благоевград

Умишлен палеж изгори бутик в центъра на Благоевград
Изгорелият бутик е под наем, а помещението е собственост на благоевградската фамилия Шимбови. Преди да се превърне в магазин за дрехи и магазин обувки, помещението е било кафе-бар „Диана-7“, собственост на фирма за дистрибуция на фаянс и теракота.
A A+ A++ A

Умишлен палеж унищожи през нощта срещу четвъртък бутик в центъра на Благоевград.

Продавачка в павилион за цигари, намиращ се срещу магазина, разказа, че чула гръм, след което бутикът се запалил и видяла мъж да тича по улицата, информира БГНЕС.

Огънят е унищожил изцяло стоката в магазина и склада, а съседният магазин е със счупена витрина. Пламнал е и апартаментът на възрастна жена, намиращ се в кооперацията над магазина.

На жилището са нанесени материални щети, но жената не е пострадала. Две пожарни близо час и половина са гасили огъня.

Изгорелият бутик е под наем, а помещението е собственост на благоевградската фамилия Шимбови. Преди да се превърне в магазин за дрехи и магазин обувки, помещението е било кафе-бар „Диана-7“, собственост на едноименната фирма за дистрибуция на фаянс и теракота на бившия футболист на „Пирин“ Никола Шимбов.

Наемът, който Шимбови получавали за помещението, е 12 хил. лева, пише struma.com.

Според Бизнес справочник „Струма“ „Диана-7“ е получила парите от станалите скандални премествания на чинове с пари за земетресението в Перник.

Фирмата е местила чинове в селско училище за 1200 лева, а парите са платени с дадените от държавата средства за неотложни ремонтни дейности.

Тогава кметът на Перник Росица Янакиева обясни, че цената излязла много висока, защото чиновете са местени по време на празниците около 24 май.

Най-големият син на Никола Шимбов – Георги, стана оглави държавното предприятие „Строителство и възстановяване“ със заповед на тогавашния министър на МРРБ Валентин Церовски по времето на НДСВ.

По-късно през деня предстои оглед на местопроизшествието, който да установи вида на използваната запалителна течност.

В 10.00 часа пък пристига вътрешният министър Цветан Цветанов, за да открие изложба срещу трафика на хора.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Благоевград #бутик #магазин #огън #палеж #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници