Борисов смята, че изборите са между него и Доган

Борисов смята, че изборите са между него и Доган
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов обяви дори в контекста на президентските и местните избори, че основният противник на партия ГЕРБ е Движението за права и свободи и неговият лидер Ахмед Доган.

„ГЕРБ и ДПС – това са силните партии в България. Доган или Борисов, това е изборът“, заяви премиерът, коментирайки по Нова ТВ в петък сутринта резултатите от изборите в неделя.

„Факт е, че ДПС ни би в Кърджали. Факт е, че ДПС си взе районите, които трябваше да си вземе, каза Борисов и добави, че без Ахмед Доган много трудно може да се победи. Той затова така ни мрази“, каза още Борисов.

По отношение на балотажа за президентските избори между кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев и кандидата на БСП Ивайло Калфин, за когото Ахмед Доган обяви подкрепа в изборната нощ, премиерът заяви, че очаква мобилизация на електората на ДПС.

„ДПС ще ни изненада в неделя, когато в големите градове ще станат опашки и смесените райони ще ни атакуват тогава. Аз истински съжалявам, че толкова сме различни с Доган. В политическата класа няма такъв като него. Всички те мълчат и се снишават, защото знаят какво им прави Доган“, заяви Борисов, визирайки думите на Ахмед Доган на пресконференцията след изборите, че „нощта е бременна“, „ще ме целувате“.

„Доган си игра с тях, каза премиерът за поведението на Ахмед Доган по време на пресконференцията след изборите, когато той поиска целувка от БСП, за да даде гласовете на ДПС на социалистите на балотажа. Доган оценява, че всъщност ГЕРБ му причини загуба“, продължи Бойко Борисов.

Той отбеляза, че ГЕРБ е спечелила повече места за общински съветници в Кърджали, отколкото през 2007 г., като освен това изрази задоволството си от представянето на кандидатите на ГЕРБ на местните избори из цялата страна.

„Аз самият не съм вярвал, че ГЕРБ може да изкара толкова добър резултат“, добави той.

Борисов смята, че доскорошният му съюзник, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който две години подкрепяше правителството на ГЕРБ, де факто осигурявайки му парламентарно мнозинство, сега е влязъл в договорки с ДПС и БСП.

„Факт е, че Волен Сидеров води най-яростната кампания срещу ГЕРБ. Аз винаги съм се отнасял към него с уважение... Сидеров се е разбрал първо с ДПС и после с БСП. Такъв извод си правя“, категоричен бе премиерът.

По отношение на другите десни партии и слабото представяне на кандидата им за президент Румен Христов, Борисов каза, че те нямат чувство за преценка. Той припомни думите на лидера на СДС Мартин Димитров, че техният кандидат-президент щял да спечели президентските избори.

#Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #ГЕРБ #президентски избори #местни избори #избори 2011 #избори #Ахмед Доган #ДПС #Кърджали #Атака #СДС #Волен Сидеров #Ивайло Калфин #БСП #Мартин Димитров #общински съветници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници