Бареков и CNN правят 24-часов новинарски канал в България

Бареков и CNN правят 24-часов новинарски канал в България
„Нюз7” ще предостави на Си Ен Ен достъп до собствените си предавания от „горещи точки" в цялата страна. Снимка: Архив
A A+ A++ A

Журналистът на Николай Бареков ще създава нов 24-часов български новинарски канал с подкрепата на американската Си Ен Ен, съобщиха президентът на „ТБС Интернешънъл” Герхард Зайлер и самият Бареков.

Компанията-майка на „Си Ен Ен Интернешънъл” – „Търнър Броадкастинг Систем Юръп Лимитед”, подписа споразумение със стартиращия скоро нов български канал „Нюз7”, стана ясно в четвъртък в Лондон, предаде „Стандарт”.

Плановете са именно на честотата на дамската програма на Би Би Ти на 3 март 2013 г. да се появи новият новинарски канал.

Подписаният в британската столица контракт предоставя на „Нюз7” ексклузивен достъп до видео и новинарските ресурси на международния новинарски лидер, което означава, че родният канал ще може да показва извънредни новини на живо, репортажи и програми.

„Нюз7” пък ще предостави на Си Ен Ен достъп до собствените си предавания от „горещи точки" в цялата страна.

В допълнение експерти от световния новинарски канал ще консултират и помогнат с обучение на екипа на „Нюз7”.

„Споразумението е първото такова на територията на Източна Европа, след като българският канал се присъедини към международното семейство на Си Ен Ен", съобщиха от телевизията.

„Да работим с „Търнър” и да имаме достъп до експертния опит и съдържанието на Си Ен Ен ще подпомогне „Нюз7” да реализира целите си като първата ефирна 24-часова новинарска телевизия в HD формат, която ще бъде лидер в предоставянето на ексклузивно новинарско съдържание на високо ниво", коментира Николай Бареков.

„Безкрайно съм щастлив, че една идея, която възникна в мен преди повече от година, вече е реалност. Уверен съм, че с експертизата на Си Ен Ен и подкрепата на новия собственик Алегро Кепитъл „Нюз7” ще се превърне в изключителен успех", каза Цветан Василев, инициатор на проекта.

#Николай Бареков #Си Ен Ен #Лондон #България #Източна Европа #Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници