Обвиниха кмета на Монтана в отклоняване на 700 хил. лева

Обвиниха кмета на Монтана в отклоняване на 700 хил. лева
Ако бъдат събрани достатъчно доказателства за неговата вина, обвинителният акт ще бъде внесен в съда. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Кметът на община Монтана Златко Живков е обвиняем за отклоняване на 700 хил. лева от таксата за битови отпадъци за други цели, съобщи окръжният прокурор на Враца Светозар Лозанов.

Освен това Живков е подведен под отговорност и за нарушаване на служебните си правомощия при провеждане на обществена поръчка, предадиха БТА и „Дневник".

Разследването на монтанския кмет е започнало по сигнал на Сметната палата след одитен доклад на общината за 2010 г. и на общински съветници от Монтана.

Лозанов каза,че проверката на сигналите бе възложена на Окръжната прокуратура във Враца в началото на 2012 г. от Апелативната прокуратура в София заради служебното положение на Живков и с цел обективност.

Другото повдигнато обвинение срещу Златко Живков е за нарушение на служебните правомощия при осъществяване на обществена поръчка с установен конфликт на интереси за един от участниците в търга, който го е и спечелил.

Прокуратурата смята, че кметът на Монтана не е изпълнил докрай служебните си задължения и е сключил договор с избрания участник в обществената поръчка, въпреки че е трябвало да бъде отстранен.

Окръжният прокурор на Враца каза още, разследването срещу Живков продължава и ако бъдат събрани достатъчно доказателства за неговата вина, обвинителният акт ще бъде внесен в съда.

#Златко Живков #обществена поръчка #смет #такса #окръжен прокурор #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници