Село Змейово иска да изсели семейството на младеж убиец

Село Змейово иска да изсели семейството на младеж убиец
В началото на ноември, дни преди да навърши 18 години, Николай Дурлов уби по особено жесток начин пенсионерката Иванка Чолакова. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Жителите на старозагорското село Змейово искат семейството на младеж убиец да бъде изселено.

В началото на ноември, дни преди да навърши 18 години, Николай Дурлов уби по особено жесток начин пенсионерката Иванка Чолакова, предаде бТВ.

Жестокото престъпление потресе селото и хората и до днес са в стрес. Местните искат семейството на Николай да бъде изселено, защото момчето се заканило, че когато излезе от затвора, ще отмъщава и на други. Вече има и подписка.

На 1 ноември 17-годишният Николай и 16-годишен негов приятел нападнали 78-годишната Иванка Чолакова, задушили я с постелка, след което нанесли множество удари по главата й с дървен сап.

По-големият - Николай Дурлов, е добре познат на полицията. Арестуван е многократно за кражби. Кметът на Змейово - Никола Пеев, казва, че Николай е задържан осем пъти и има три присъди.

„Вратата беше затворена, но отключена. Беше отворено, но нямаше никой. Печката беше изгаснала - фасул беше подготвила да си готви. Тогава започнах да звъня“, спомня си дъщерята на баба Иванка – Ганка.

Трупът на възрастната жена е намерен в близка стопанска постройка, а от разследващите Ганка разбира как се е случило всичко.

Съучастникът на Николай позвънил на възрастната жена и помолил за вода, с която да охлади закъсалия си автомобил. „Тя, милата, качва се, слиза и убиецът идва тук и я удушава“, казва Ганка.

Дни преди да извърши убийството Николай Дурлов пуска странни послания във Фейсбук.

„Откакто съм излязъл от затвора, съм станал голям гадняр. Днес ще си излея гнева“, пише той. Момчето има два профила в социалната мрежа. Единият с име „България над всичко“, а другият – „Дявол без сърце“.

Повечето снимки са правени с телефон, снимал се е сам. Изобилстват националистическите лозунги, а на една от снимките момчето е с черна качулка, нож и превързана ръка с кървава рана, разказва бТВ.

Хората в Змейово са убедени, че момчето е планирало да извърши убийството, преди да навърши пълнолетие, за да може присъдата му да е по-малка.

Николай и баба Иванка се познавали. Семейството на момчето ходило да реже дърва на възрастната жена. Тази пролет Николай обира къщата баба Иванка, защото успява да проучи къде стои дебитната й карта с пин кода. Престъплението обаче бързо е разкрито. Затова и една от версиите за жестокото убийство на жената е отмъщение.

Бащата на Николай разказва, че синът му не ходел на училище - записали го на вечерно, но се отказал и оттам.

„Обичам го, но това, което го направи, не е за прощаване“, казва бащата Марин Дурлов. Той не разбира защо хората искат изселването на цялото семейство, но е готов, ако продаде имота си, да се махне от селото.

Николай е навършил 18 години в ареста. Прокуратурата в Стара Загора отказва достъп до него, но момчето е пуснало нов коментар в социалната мрежа: „Ще съжалявам много, но само Господ може да ми прости“.

#село Змейово #убийство #изселване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници