Обвиниха шестима за данъчни измами за 14.3 млн. лева

Обвиниха шестима за данъчни измами за 14.3 млн. лева
Групата главно е внасяла хранителни продукти, като пред данъчните служби е представяла неверни месечни справки, както и подправени фактури с цел приспадане на неследващ се данъчен кредит. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения срещу шестима души от организирана престъпна група, занимаваща се с данъчни измами.

Част от престъпленията срещу данъчната система са били за избягване плащането на данъчни задължения чрез използване на неистински документи и документи с невярно съдържание, предаде информационна агенция „Фокус".

С обвинения са Поля Пеева, която е ръководител на групата, Спасена Генчева, Руслан Мирянов, Любомир Драгостинов, Антон Събев и Юрий Стефанов.

Групата е действала от януари 2008 г., като до момента са установени нанесени щети на държавата за около 14.3 млн. лева, като сумата не е окончателна.

Дневният оборот на престъпната групировка понякога е достигал 300 хил. лева, като групата главно е внасяла хранителни продукти, като пред данъчните служби е представяла неверни месечни справки, както и подправени фактури с цел приспадане на неследващ се данъчен кредит. В схемата са използвани фирми без реална дейност.

Извършителите са задържани за 72 часа до довеждането им пред Специализирания наказателен съд, като се очаква да бъде внесено предложение за налагане на постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража".

#специализирана прокуратура #данъчни измами #задържани #хранителни продукти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници