19-годишна майка с тежки изгаряния, спасила дъщеря си от пламъците

19-годишна майка с тежки изгаряния, спасила дъщеря си от пламъците
Ани Грозданова от видинското село Тополовец е настанена в „Пирогов" с 30% изгаряния и опасност за живота след пожара в семейната къща на 22 ноември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

19-годишна майка обгоря тежко, за да спаси от пожар едногодишната си дъщеричка.

Ани Грозданова от видинското село Тополовец е настанена в „Пирогов" с 30% изгаряния и опасност за живота след пожара в семейната къща на 22 ноември, предаде бТВ.

Пожарът изпепелил къщата на младото семейство Ани и Дионис Грозданови, докато съпругът бил на гости у приятел.

Младата майка приготвяла за сън дъщеричката си. Спалнята, в която спи семейството, е на втория етаж на къщата. Преди да избухнат пламъците, майката чула пращене от коридора.

„От самата инсталация се е запалило горе и после изведнъж е гръмнало таблото, тя излязла и като отворила вратата, от кислорода е пламнало още повече. Тя взима детето, хвърля едно одеяло на него и минава през пламъците," обяснява Дионис Грозданов.

В търсене на изход, майката стига до вратата на терасата, но в паниката не успява да я отвори, затова чупи стъклото и излиза на терасата. Виковете й чува бабата, която живее на долния етаж.

Комшиите свалят младата майка със стълба от терасата, а линейка я транспортира във Видин. След това Ани е преместена в „Пирогов". Тя е с много тежки изгаряния и лекарите се борят да я спасят.

„Състоянието на Ани е тежко, в реанимация е все още, с опасност за живота. Предстои й оперативен етап," обясни д-р Ясен Арабаджиев от Клиниката по изгаряния.

На младата жена ще бъдат направени няколко пластични операции и ще е нужно дълго възстановяване.

Докато лекарите се борят за живота й, хората от село Тополовец се заемат да разчистят изгорелия дом. Опитват се поне да го покрият, за да не рухне съвсем през зимата.

В центъра на селото пък е поставена и кутия за дарения, с които да се подпомогне лечението на майката.

#„Пирогов" #пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници