БЧК организира капания послучай Световния ден за борба със СПИН

БЧК организира капания послучай Световния ден за борба със СПИН
Пунктовете се намираха на метростанция „Сердика", съвместно с мобилен кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ КАБКИС, на метростанция „Софийски университет" и на „НДК". Снимка: Sofia Photo Agency, архив
A A+ A++ A

Послучай Световният ден за борба със СПИН 1 декември Българският младежки Червен кръст-София организира флашмоб и информационни пунктове.

От 11:00 до 16:30 часа доброволците на БМЧК организираха три стационарни информационни пункта за раздаване на презервативи и информационни материали, предаде БГНЕС.

Пунктовете се намираха на метростанция „Сердика", съвместно с мобилен кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ КАБКИС, на метростанция „Софийски университет" и на „НДК".

Екипи от доброволци, разпространяващи превенционните материали, имаше и около паметника на Патриарх Евтимий, Народния театър и метростанция „Васил Левски".

Около 17.00-17:30 часа доброволците на БМЧК-София от всички пунктове плануват да се отправят към НДК, където заедно с партньорите от Българската фармацевтична студентска асоциация, Българската стоматологична студентска асоциация, Студентския съвет на Медицинския университет и други ще се присъединят към флашмоб със запалени свещи.

Всички участниците ще изрисуват с телата си червен кръст и червена панделка за съпричастност в борбата срещу СПИН, с мото „Прегръдката не е заразна".

Ротаракт клуб София-Тангра и Национална пациентска организация започват проучване, чиято цел е да покаже доколко българите са запознати със заболяването, начините на предаване и превенцията му. Инициативата е част от кампанията "& АЗ ЗНАМ", която се провежда за трета поредна година.

Проучването стартира на 1 декември 2012 г. и ще продължи до 14 февруари 2013 г. , като целта му е както да се събере информация за сексуалната култура на българина, така и да се информират сексуално активните хора за опасностите от ХИВ и СПИН.

Светоянивт ден за борса срещу СПИН е отбелязан за първи път този ден през 1988 г. от Световната здравна организация, като част от стремежа й да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници