Станишев планува да оглави ЕК

Станишев планува да оглави ЕК
По думите на Станишев главната цел на ПЕС е спечелването на европейските избори и оглавяването на Европейската комисия от председател на европейските социалисти. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Създаване на изборни отряди, които да подсилят националните кампании на социалистите, е част от плана на ПЕС, който беше приет с голямо одобрение, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Президентът на европейските социалисти  и лидер на българската левица Сергей Станишев свика в Брюксел Президиума на ПЕС за разглеждане на политическата програма на партията до 2014 г.

По думите на Станишев главната цел на ПЕС е спечелването на европейските избори и оглавяването на Европейската комисия от председател на европейските социалисти.

„Искаме да променим Европа, така че тя отново да бъде надежда за гражданите“, каза Станишев.

За подготовката и организацията на кампанията предстои да се сформира изпълнителен орган на ПЕС, който ще бъде ръководен лично от него и ще включва вицепрезидентите, лидера на Групата на социалистите и демократите в ЕП, председателя на ПЕС - жени, председателя на ФЕПС, лидера на Групата на ПЕС в Комитета на регионите и генералния секретар на ПЕС.

Социалистите плануват да създадат и седем изборни отряда, които ще помагат на изборните кампании на левицата в отделните държави през 2013 г., като от март ще бъде задействана и специална работна група за кампанията през 2014 г.

Сред останалите новости в ПЕС са създаването на Мрежа за демокрация, Мрежа на генералните секретари на партиите от ПЕС за модернизация на политиката, както и Мрежа на ръководителите на пресофисите на партиите от ПЕС за работата с медиите, съобщиха още от БСП.

#ПЕС #Европа #президент на ПЕС #БСП #Сергей Станишев #избори #левица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници