Томислав Дончев: Имаме поводи за оптимизъм

До края на 2013 г. България ще усвои 100% от еврофондовете, заяви по-рано и премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България винаги си е поставяла най-високите задачи и има повод за оптимизъм, смята министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев.

По неговите думи цялата финансова рамка по седмте оперативни програми е 15.6 млрд. лева, в момента се изпълняват проекти за 15 млрд. от тях, т.е. 95 процента от целия ресурс вече е вкаран в изпълнение, предаде БНР.

Дончев допълни, че плановете на Кабинета са 100% от ресурсите да са вкарани в изпълнение.

„Понеже се намираме във времена, в които се полагат максимум усилия от всички, аз мога да повторя, че никаква задача, различна от максимума, не е валидна в момента“, каза министърът.

Министър Дончев прогнозира, че България ще приключи с договарянето на всички европари още преди средата на следващата година.

До края на 2013 г. България ще усвои 100% от еврофондовете, заяви по-рано премиерът Бойко Борисов. По думите му голямото предимство на България е, че част от средствата касаят и други държави. В страната има пет транспортни коридора, които свързват Европа с Азия.

#министър по управление на еврофондовете #Томислав Дончев #България #оперативни програми #министър-председател #ЕС #Европейски съюз #Бойко Борисов #еврофондове #усвояване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници