Съдия по дело срещу Лечков си направи отвод

Съдия по дело срещу Лечков си направи отвод
Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Анна Димитрова – съдия по делото срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков, си направи отвод на заседанието на Сливенския районен съд в понеделник.

Съдия Димитрова е докладчик по делото срещу Лечков, обвинен в сключването на неизгодна сделка за 1.375 млн. лв. за ремонтите на Дома за стари хора в Сливен и детска градина „Еделвайс“.

Мотивите на съдия Димитрова са, че след първото заседание по делото на 25.10.2012 г. съпругът й е започнал работа в Община Сливен, уточняват от съда.

„Беше морално от моя страна, за да няма съмнения в безпристрастността ми, въпреки че това обстоятелство не ме прави нито пряко, нито косвено заинтересована от изхода на делото. Прецених, че за да няма съмнения в обективността ми при разглеждане на делото, следва да се отведа“, обясни тя, цитирана от Дарик.

„Искам да отбележа, че на съдебното заседание от 15.10.2012 г., преди даване ход на делото, адвокат Ангелов поиска отвод на съдебния заседател Стойка Събева поради обстоятелството, че дъщеря й е работила в Община Сливен и е била уволнена от подсъдимия Лечков и в този смисъл ще бъде заинтересована от изхода на делото“, каза след заседанието съдия Димитрова.

След отвода на Димитрова в понеделник се очаква делото да бъде разпределено на друг съдия от Районен съд – Сливенq и то да започне наново.

#Анна Димитрова #Сливен #Йордан Лечков #кмет на Сливен #съдия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници