Протестиращи срещу забраната на пушене „преобразиха" Борисов и Дянков като хитлеристи

Протестиращи срещу забраната на пушене „преобразиха" Борисов и Дянков като хитлеристи
Протестиращи в Русе издигнаха плакат с лозунг „Работодателите на сапун" и образите на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков като хитлеристи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращи в Русе издигнаха плакат с лозунг „Работодателите на сапун" и образите на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков като хитлеристи.

Негодуващите хора излязоха на протест заради пълната забрана за тютюнопушене, като според тях водената политика  на Кабинета обрича на гибел бизнеса, предаде БГНЕС.

На протеста се събраха 50-ина души, предимно служители в заведенията – бармани и сервитьори. Подобно на работодателите си, те смятат, че забраната е решение, което съсипва бизнеса и води до съкращаване на работни места.

Представители на собствениците на заведения и игрални зали обясниха, че съкращенията ще продължат, а приходите са паднали с близо две трети.

От Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите настояват да се върне предишното положение, при което клиентите сами да избират къде да сядат и сами да се определят като пушачи или не.

Заведенията в Русе ще затварят за два часа всяка събота в знак на протест срещу пълната забрана за тютюнопушене на закрито. Това съобщи членът на УС на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев.

Решението е било взето в събота след протеста в центъра на Русе и влиза в сила от следващата седмица, когато членовете на браншовия съюз няма да работят с клиенти от 11.00 до 13.00 ч.

Това ще продължи дотогава, докато не започнат преговори със здравното министерство, наложило ограничението, посочват хотелиерите.

#пушене #забрана #заведения #Бойко Борисов #министър-председател #Министър на финансите #Симеон Дянков #Русе #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници