63-годишен мъж е загинал в района на Пирдоп при падане в скалиста местност

63-годишен мъж е загинал в района на Пирдоп при падане в скалиста местност
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

63-годишен мъж е загинал в района на Пирдоп при падане в стръмна местност, съобщи говорителтя на ОДМВР - София Мариола Маркова.

Инцидентът е станал след като трима мъже са били на разходка в местността „Златишко поле" в близост до параклис „Св. Спас", откъдето тръгнали да слизат, предаде информационна агенция „Фокус".

Двама от мъжете са били с коне, а третият е вървял зад тях и се е придвижвал сам. В тъмното той е паднал в скалисто дере. Другите двама не са разбрали какво се е случило, защото са се движили напред с конете. Чак когато са стигнали в равната част са установили, че мъжът липсва и започнали да го търсят.

Звънели в дома му, но се оказало, че не се е прибрал. Към 21.00 ч. са подали сигнал в полицията. За издирването му са сформирани два полицейски екипа, като са се включили и служители на „Пожарна безопасност и защита на населението" и алпинисти.

Екипите са се придвижвали на коне, защото местността е трудно непроходима. Когато мъжът е открит в дерето, той все още е имал признаци на живот. С пристигането на медицинските екипи обаче е била установена смъртта му.

#Пирдоп #скали #мъж #коне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници