Затопля се, но остава облачно, а от утре...

Затопля се, но остава облачно, а от утре...

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя ще преобладава облачно време. Около обяд ще започнат и слаби валежи от дъжд над западна и северозападна България, а по-късно, през деня, валежите ще обхванат централна и Източна България. Подобряване на времето очакваме късно след обяд - над Западна България.

През деня ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и ще са между 15 и 17°С.

Времето в София

През нощта срещу неделя ще преобладава разкъсана облачност. През деня ще се задържи предимно облачно със слаби валежи от дъжд. Подобряване на времето очакваме късно след обяд. Минималните температури ще бъдат между плюс 3°С и 4°С. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат до 15-18°С.

Времето по планините

По-значителна облачност се очаква над планините от Западна и Централна България. Очакват се и валежи от дъжд, а над 1800 метра - и от сняг. Над планинските райони от Източна България ще се задържи разкъсана. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1100-1200метра надморска височина ще са между 7-6°С , на 2000 метра – около минус 1° .

Времето по Черноморието:

Очакваме разкъсана висока облачност, а сутрин и с условия за намелена видимост. През деня ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло. Временни увеличения на облачността се очакват след обяд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Дневните температури ще са между 10-12°С.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-90мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се очакват проблеми...

Времето на Балканите

През следващите 48 часа синоптичната обстановка над Балканският полуостров ще се определя от размит студен атмосферен фронт. Очакваме променлива облачност, а над крайните западни и централни райони и от значителни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици.

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници