Облачно, студено, с ръмежи от дъжд

Облачно, студено, с ръмежи от дъжд

Pixabay 

A A+ A++ A

През деня в събота, времето в страната ще се задържи с променлива облачност, но валежи са малко вероятни. След обяд облачността над Северна и Източна България ще започне да се разкъсва и да намалява.

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 9°С. По-високи в Горнотракийската низина - до 10°С-11°С.

Времето в София

През деня ще преобладава облачно време. Очакваните минимални температури са 1-2°С. Дневните температури ще се понижат и ще са до 10°С.

Времето в планините

В сутрешните часове ще духа силен югозападен вятър, който около обяд и в следобедните часове в масивите от западната половина от страната ще се ориентира от северозапад. Ще е предимно облачно със слаби валежи от сняг. Максимална температура на височина 1200-1300 метра около минус 1°, на 2000 метра – минус 5°.

Времето по Черноморието:
Облачността ще е значителна.След обяд и с временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен до временно силен източен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 10° и 11°С.

Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде до 1 бала, а по северното 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 40-70мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се очакват проблеми...

Времето на Балканите

Oблачността ще се задържи разкъсана, а в котловинните полета - сутрин ще има условия и за мъгли. След обяд от северозапад облачността ще започне да се увеличава , но ще се задържи без валежи.

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници