BgGPT: Венци Мицов стартира соловата си кариера под псевдонима Venci Venc'

BgGPT: Венци Мицов стартира соловата си кариера под псевдонима Venci Venc'

фейсбук

A A+ A++ A

ПЛАЧА!!! ТОКУ ЩО ПРОЧЕТОХ БИОГРАФИЯТА СИ СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ BG CHAT!!!

“Венцислав Мицов, известен още като DJ Venci, е роден на 2 март 1978 г. в София, България. Той започва своята музикална кариера като барабанист в началото на 90-те години, свирейки в различни групи и проекти.

През годините Венци Мицов се превърна във важна фигура в българската музикална сцена, особено в жанровете рок, алтернативна и електронна музика. Той е съосновател на група "Пиромания" през 1994 г., която издава два албума и печели популярност както в България, така и в чужбина. Групата се разпадна през 2000 г., но Мицов продължи да свири с други групи и солови изпълнители.

През 2003 г. Мицов стартира соловата си кариера под псевдонима Venci Venc', издавайки дебютния си албум "Местоимения". Албумът включва комбинация от алтернативен рок, хип-хоп и електронни елементи и получава положителни отзиви от критиците. Оттогава Мицов е издал няколко EP и сингъла, експериментирайки с различни музикални стилове и колаборации.

Освен като музикант, Венци Мицов е известен и като радиоводещ и телевизионен водещ. Той е бил домакин на различни предавания по радио Z-Rock и BG Radio и е водил телевизионно предаване за култура по телевизия 7 дни. Мицов също е активен в света на онлайн медиите, пишейки статии и рецензии за музика и култура за различни уебсайтове.

В допълнение към музикалните си занимания, Венци Мицов е защитник на правата на животните и активен участник в екологични каузи. Той често използва музиката си, за да повиши осведомеността относно тези проблеми и да насърчи хората да живеят по-устойчиво.”

Венци Мицов

#Венци Мицов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници