МВР не търси кои магистрати са ходили в частния клуб на Нотариуса

МВР не търси кои магистрати са ходили в частния клуб на Нотариуса

Кадър: bTV

A A+ A++ A

МВР не търси кои магистрати са ходили в SS клуб - частното заведение на убития Мартин Божанов - Нотариуса.

"Ние работим предимно по извършеното убийство, не сме работили по посока кой и дали изобщо е ходил там", каза вътрешният министър Калин Стоянов пред Би Ти Ви.

Преди дни шефът на СДВР Любомир Николов намекна, че вече има заподозрян за убийството. "Той не е човек, който казва нещо случайно. Щом го е казал, има защо", коментира Стоянов.

28 са сигналите в МВР, свързани с Нотариуса. 22 от тях са срещу него, като повечето са за търговия с влияние и пране на пари.

На въпрос бил ли е Мартин Божанов - Нотариуса сътрудник на МВР той обясни, че това ще се изясни в последствие.

"От ГДБОП не е изтичала информация по посока на Нотариуса", отговори Стоянов на обвиненията на Бойко Рашков, че е имало теч от ГДБОП

"Автомобилите, които са били в близост до заведението и са засичани многократно, не са на МВР", увери той.

Миналата седмица Стоянов се срещнал с вицепремиера Мария Габриел, за да ѝ разкаже какво е свършил през деветте си месеца на поста. Все още не е получил предложение да остане и след ротацията, но заяви, че е готов да остане да работи.

"Аз не съм политическо назначение, нямам пристрастия, аз съм назначен в качеството си на експерт. Не знам дали партия стои зад мен, но би следвало тези, които подкрепят правителството, да подкрепят и мен", посочи той.

БТР-ите за Украйна все още не са напуснали София и се намират на територията на жандармерията.

Отчита се спад с около 70% на опитите за нелегално преминаване на границата.

Категорично сме готови за Шенген на всички нива, увери министърът. До средата на март се очаква България да е готова технически за присъединяването ни от 31 март.

"Убийството на Алексей Петров е тежко поръчково убийство", каза министърът и обясни, че поради това разследването отнема време, трябва да се разпитат множество свидетели. Министърът не даде повече подробности нито за убийството на Петров, нито за претърсените офиси на бизнесмена Васил Божков.

Като приоритет на МВР министърът посочи битката с пияните и дрогираните шофьори. В момента, в който е била въведена мярката за отнемане на коли им, от МВР отчели значителен спад на случаите. Освен това се отчита повишение на събираемостта на глобите. Скоро и жандармерията ще връчва глоби на пътя.

#Калин Стоянов #Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници