Кой е Червеният пират и защо праща мейли със заплахи?

Кой е Червеният пират и защо праща мейли със заплахи?

Pixabay

A A+ A++ A

Кметове и бизнесмени в Сливенско със заплахи за живота. Кой седи зад тях и дали това е Червеният пират, за който МВР подозира, че изпраща имейли на магистрати и политици?

„В Районна прокуратура Сливен тече досъдебно производство. То е образувано за отправени заплахи за убийство срещу длъжностни лица, за което се предвижда лишаване от свобода до шест години“, заяви говорителят на Районната прокуратура Венета Добрева.

Тя посочи, че заплахите датират от август 2023 г., като се касае за над 10 лица – представители на обществеността, държавни служители и дори служители на реда. Според нея и към момента продължават да постъпват сигнали за закани срещу магистрати.

Снимка: bTV

„Почеркът на извършителят е характерен. Той използва различни мейл адреси и различни псевдоними. Заканите са свързани с убийство и причиняване на телесни увреждания – от този род. Първоначалните заплахи са подписани от т.нар. „Червен пират“. Вече има насоки относно самоличността му, но не мога да дам повече конкретика“, каза още прокурор Венета Добрева

„Получих заплахи на 19 февруари. Те бяха общо 11, като след това не е имало други съобщения. Езикът беше нецензурен. Естествено, имаше и заплаха за убийство. Но беше много смущаващо, че той знаеше, че аз имам син. Заплахата гласеше: „Ще ти отрежа ушити – на теб и на твоя син“, обясни и Димитър Митев, който е председател на Общинския съвет в Сливен и също е станал обект на такива заплахи.

Снимка: bTV

Той е категоричен, че явно този човек е психично болен и познава добре хората, които заплашва. Според него липсата на разследване е „лош сигнал към младите хора, които ще решат, че могат безнаказано да заплашат останалите, когато не са доволни от живота си".


#Червения пират

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници