Политолози признаха: Борисов постигна целите си

Политолози признаха: Борисов постигна целите си

стоп кадър

A A+ A++ A

Бойко Борисов постигна целта си да излезе от политическата изолация. Ако се отиде до ръба на скалата ГЕРБ запазва позициите си, докато това не е така при "Продължаваме промяната". Това коментира пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев по повод коалиционното споразумение, което предложи ГЕРБ на ПП-ДБ за пълен мандат.

Намираме се в преговорен процес. Оттук-нататък важното е кой е в по-силна преговорна позиция. Очевидно това са ГЕРБ, констатира Ганев.

Той смята, че ще се стигне до консенсус. “Такова коалиционно споразумение трябваше да се подпише още в началото. Меморандумът също е коалиционно споразумение“, каза политологът. Относно предложенията за регулаторите Ганев смята, че те няма да бъдат ярки политически лица.

Социологът Андрей Райчев е на мнение, че предложението на ГЕРБ е реконтра предложение. „Това е обмислено, не е импровизация. ПП са в тежко изпитание и те трябва да решат – коалиция или избори“, коментира той.

„Борисов осъзнава своето предимство. Той играе асото си пика – най-силния коз. Ръбът на пропастта е далече и няма да се стигне до избори“, смята Райчев.

Даниел Смилов вижда в предложението на Борисов вървене към някакво разумно решение.

„Сега ГЕРБ иска повече министри. Но и двете страни ще имат вето върху предложенията на другите. Има общо отговорност за състав на Министерския съвет и регулатори. ДПС се намесва там, където е необходимо“, заяви Смилов.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници