Пускат пътен убиец от ареста, протест блокира центъра на столицата

Пускат пътен убиец от ареста,  протест блокира центъра на столицата

НОВА 

A A+ A++ A

Петър Тодоров, който прегази на място 15-годишния Филип Арсов на пешеходна пътека в центъра на София, излиза от ареста, съобщава "24 часа".

Жестокият инцидент стана на кръстовището на улиците "Гурко" и "Шишман" в началото на септември миналата година. Тогава ученикът от столичната Първа английска гимназия тръгнал по пешеходната пътека на кръстовището. 37-годишният Тодоров пък шофирал лек автомобил "Мерцедес". Мъжът не натиснал спирачка и блъснал момчето, което след удара издъхна на място.

Тодоров, в чиято кола имаше млада жена с дете, бе задържан и обвинен за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Тодоров е карал с 88 км при ограничение от 30 км. В кръвта му бяха открити 2,2 промила алкохол.

"Десетки деца са убивани всяка година от пияни, дрогирани и каращи като луди бъдещи УБИЙЦИ!

Крайно време е да кажем НЕ на УБИЙЦИТЕ на български деца! И на всички в "правосъдната" система, която работи за УБИЙЦИТЕ, а не на жертвите!

Елате в памет на Филип, за да не се събираме утре в памет и на следващо дете! И следващо, и следващо, и следващо!", пишат във фейсбук близки на жертвата.

Заради освобождаването на Тодоров се организира протест в сряда, 21.02.2024. Протестиращите планират да блокират ул. "Гурко" и ул. "Шишман", където стана злощастният инцидент.

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници