Промени в движението в центъра на София

Промени в движението в центъра на София

дарик нюз

A A+ A++ A

Въвеждат организация на движението за провеждане на официални събития по повод на 151-годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 08:00 до 20:00 ч. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, обслужващи мероприятието както следва: на паркингите на пл. „Св. Ал. Невски”, където се закриват базарите за художествени произведения; на ул. „Московска” в участъка между бул. „Васил Левски” и ул. „Дунав”; на бул. „Янко Сакъзов” в участъка между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски”; на ул. „Оборище” в участъка между бул. „Васил Левски” и пл. „Св. Александър Невски“; на ул. „11-ти август” в участъка между ул. „Московска” и пл. „Св. Ал. Невски”; на ул. „Дунав” в участъка между пл. „Св. Ал. Невски” и бул. „Кн. Ал. Дондуков“.

От 10:00 до 20:00 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по: бул. „Васил Левски” в участъка между бул. „Цар Освободител” и бул. „Кн. Ал. Дондуков“, с изключение на автобусите от линии с номера 9 и 280; бул. „Янко Сакъзов” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски“, с изключение на трамвайните мотриси от линии с номера 20 и 22; ул. „Оборище” в участъка между бул. „Васил Левски” и пл. „Св. Александър Невски”; ул. „11-ти август” в участъка между ул. „Врабча” и пл. „Св. Ал. Невски”; ул. „15-ти ноември” в участъка между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”; ул. „Дунав” в участъка между пл. „Св. Ал. Невски” и ул. „Московска”; ул. „Врабча” в участъка между ул. „Дунав” и бул. „Васил Левски”; ул. „Московска“ в участъка между ул. „Дунав“ и ул. „Г.С. Раковски“.

От 10:00 до 20:00 часа се променя маршрутът на част от градския транспорт, съответно:

Тролейбусите от линии с номера 1, 2 и 8: от Пета градска болница /ж.к. Бъкстон/ж.к. Гоце Делчев по маршрутите до кръстовище бул. „Васил Левски“ –бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Цар Освободител“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, по ул. „Ген. Гурко“, бул. „Васил Левски“ и по маршрутите си.

Тролейбусите от линии с номера 3, 4 и 11: от УМБАЛ „Св. Анна“ /ж.к. Дружба 1/2 по маршрутите до кръстовище бул. „Цариградско шосе“ - бул. „Цар Освободител“ - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Ген. Гурко“, бул. „Васил Левски“, надясно по бул. „Цар Освободител“ и по маршрутите си.

Тролейбусите от линии № 1 и 3, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Левски Г, ще се движат по маршрут: от бул. „Владимир Вазов“ надясно по ул. „Острово“ (по маршрута на тролейбусни линии № 2 и 4), ул. Макгахан, ул. Никола Войновски, продължават по ул. „Васил Петлешков“ до ул. „Ильо войвода“, ул. „Ильо войвода“ и наляво по бул. „Владимир Вазов“ по маршрута до ж.к. „Левски Г“, двупосочно;

Тролейбусите от линии № 2 и 4, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Хаджи Димитър, ще се движат по маршрут: от крайната станция в ж.к. Хаджи Димитър, продължават по ул. „Васил Петлешков“ до ул. „Ильо войвода“, ул. „Ильо войвода“ и наляво по бул. „Владимир Вазов“ по маршрута на тролейбусни линии №№ 1 и 3 до ж.к. „Левски Г“, двупосочно;
Тролейбусите от линии № 1, 2, 3, 4, 8 и 11 ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променените участъци по маршрутите.

В зоната в горепосочените улици ще се закрият места в режим на платено паркиране. Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и места.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници