Леко се затопля, но ще е облачно

Леко се затопля, но ще е облачно

Pixabay

A A+ A++ A

През неделя ден облачността ще се задържи променлива над Западна и Централна България, като на изолирани места ще превали слаб дъжд. Над 1500-1600 метра надморска височина - и от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, а в източните райони ще е от североизток.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 7° и 10°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - до 12°С-15°С.

Времето в София

През нощта срещу неделя от северозапад облачността ще се увлечи, но валежи не се очакват. Ще духа слаб западен вятър. Очакваните минимални температури са между минус 3-2°С.

През деня ще преобладава разкъсан висока облачност. Ще има условия и за слаби ръмеж. Дневните температури ще се повишат и ще са до 11-13°С.

Времето по планините
През деня над планините от Западна и Централна България ще преобладава облачно време. Над масивите от Източна България облачността ще се задържи предимно слънчево. Слаби валежи се очакват в масивите от Западна и Централна България, като под 1500метра надморска височина ще са от дъжд. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между плюс 5°С, а на 2000 метра - около минус 5°С.

Бъдете внимателни! Висока лавинна опасност над Рила и Пирин!


Времето по Черноморието:

Ще преобладава разкъсана висока облачност, но ще имаме и повече слънчеви часове. Ще се задържи сравнително топло за края на февруари, като дневните температури ще надминат 10 °С.

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 70-80мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
Не се очакват проблеми...

Времето на Балканите

През следващите 24 часа, по-значителна ще е облачността над Румъния, а над останалата част ще е предимно разкъсана. Температурите ще се задържат необичайно високи за края на месеца

Прогноза Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници