Областният управител на София няма да подава оставка, прегласуването на комисиите в СОС – идната седмица ОБЗОР

Областният управител на София няма да подава оставка, прегласуването на комисиите в СОС – идната седмица ОБЗОР

БТА

A A+ A++ A

Областният управител на София Вяра Тодева не вижда причина да подаде оставка. Повод за думите ѝ стана искането на ГЕРБ, БСП и "Има такъв народ" тя да напусне поста си, след като Тодева върна за прегласуване избора на заместник-председатели на Столичния общински съвет и членове на комисии.

Заради обвиненията, че решението на Тодева е политическо, тя обясни, че областният управител има задължения да следи за законността на територията на областта, и в този ред на мисли - решението ѝ е законосъобразно. На този фон ПП-ДБ-СС и ГЕРБ продължиха да си разменят обвинения. Прегласуването ще е идната седмица.

„Всеки може да ми иска оставката, на този етап аз не виждам нито една причина за това. Докато съм областен управител, ще връщам всяко едно решение, независимо от мнозинството, което го е взело”, заяви Тодева.

От ГЕРБ контрираха, че макар от ПП-ДБ да твърдят, че заседанието е незаконно, са участвали в него и са гласували за удължаването му. „Има решение за провеждане на извънредно заседание, а те са гласували "за", заяви Антон Хекимян, общински съветник от ГЕРБ-СДС.

От ПП-ДБ-СС припомниха, че докладът, с който бяха разпределени комисиите, е внесен в последния момент. „Апогеят на всичко беше докладът на г-н Контрера, който беше вкаран след заседанието, на едно хвърчащо листче”, заяви Емилия Ангелова от ПП-ДБ-СС.

„Беше внесен по време на заседанието”, отговори Хекимян. „На едно хвърчащо листче, в последния момент”, отвърна му Ангелова. „Всеки може да внесе извънреден доклад”, коментира още Хекимян.

Именно този процедурен пропуск е причина и за върнато решение от областната управа. „Материалите не са били оповестени на общинските съветници, за да формират своята воля и виждане за решението, което ще вземат”, каза Тодева.

От ПП-ДБ-СС смятат, че са ощетени в разпределението на комисии и ще водят разговори за това да получат повече. Според тях идното заседание ще покаже кой с кого всъщност си партнира. „Нека това заседание в четвъртък се проведе, както би трябвало да бъде. Вие си сформирахте едно икономическо мнозинство”, се обърна тя към Хекимян.

„Същото икономическо мнозинство подкрепи вашия председател”, отговори ѝ общинският съветник от ГЕРБ-СДС. „Много е интересно какво обещаха на БСП и останалите, за да подкрепят”, попита Ангелова.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници