Прогноза за времето от НИМХ на 15.02.2024 година

Прогноза за времето от НИМХ на 15.02.2024 година
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Днес над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, докато над източните райони ще се задържи облачно, на отделни места, главно в Югоизточна България, ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България от север-северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 9°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините от Западна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Над останалите планински масиви ще е предимно облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 24 мин. и залязва в 17 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 33 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 11 мин. и залязва в 1 ч. и 3 мин. на 16.02.2024 г. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници