Дебора и Георги влязоха в пловдивския съд, тя не го поглежда

Дебора и Георги влязоха в пловдивския съд, тя не го поглежда
A A+ A++ A

18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож, се срещна очи в очи с нападателя си Георги Георгиев в Пловдивския районен съд. "Очаквам само справедливост", каза единствено преди процеса момичето.
Георги пристигна в залата под охрана, и погледна бегло към нея, но тя не му отвърна със същото. Очите й старателно го избягваха.
Още в началото съдия Десислава Порязова постанови, че процесът ще се гледа при закрити врати, за да не разгласяват подробности от интимния живот на двамата. Така от залата бяха изведени всички, които не са страни.
Делото беше изпратено в Пловдив от ВКС, тъй като всички съдии в Стара Загора си направиха отвод.

Дебора Михайлова каза, че иска само справедливост.

Случаят гръмна през лятото, когато стана ясно, че момичето е било нарязано 21 пъти с макетен нож, за което са му направени 400 шева. Косата на Дебора беше обръсната, а носът й - счупен. Последваха протести в цяла България, като хиляди излизаха по площадите, за да подкрепят девойката, както и дружи жертви на домашно насилие.

Към наказателна отговорност за случилото се е привлечен 26-годишният Георги Георгиев. Повдигнати са му три обвинения - за закана за убийство, за принуда и за двустепенна средна телесна повреда. Според прокуратурата на 26 юни м.г. с особена жестокост - чрез юмрук в главата и нанасяне на 18 прорезни рани с нож, е причинил на момичето черепно-мозъчна травма, изразяваща се в събиране на кръв, мозъчен оток и контузия, довела до обезобразяване и временна опасност за живота. В същия ден той обръснал половината глава на Дебора Михайлова с машинка, като използвал сила. А в периода от април до 25 юни 2023 г. й се заканил с убийство.

Първоначално Георгиев беше пуснат от ареста, което предизвика обществен гняв. Впоследствие магистратите промениха мярката му за неотклонение и той беше задържан отново.

#дебора михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници