Васил Терзиев нападна Фандъкова и обеща: Заемаме се със занемареното осветление в парковете

Васил Терзиев нападна Фандъкова и обеща: Заемаме се със занемареното осветление в парковете
A A+ A++ A

Предприемаме мерки да решим проблема със занемареното осветление в софийските паркове. Първите паркове, които ще бъдат във фокус за подмяна и обновяване на осветлението, са четири от най-посещаваните места в столицата: Южен парк, Западен парк, парк „Заимов“ и парк „Хиподрума“. Това написа кметът на София в социалните мрежи.

"Чудите се как така Западен парк? Не му ли беше направен ремонт, макар и закъснял? Да, предишното управление направи скъп ремонт за 11 млн. лв. И в дух на отговорно управление е забравило да подпише договор за поддръжка, съответно никой не се грижи за осветлението в парка. За това най-много сигнали имаме оттам.

Подобно е и положението в парка „Заимов“, където освен всичко друго, високите стълбове за осветлението корозират и са в критично състояние, опасно за минувачите.

В парк „Хиподрума“ осветлението е изградено като експеримент преди 15 години. И оттогава никой не се е сетил за него. Едва миналата година в капиталовата програма са заложени 30 000 лв. за изготвяне на проект за смяна на осветлението.

Ефективното поддържане на осветлението е възпрепятствано от усложненото разпределение на дейността между много звена: Столичната община, районните администрации, “Улично осветление" АД. Установихме, че има и места, за които не е ясно чия точно е отговорността да следи за изправността на осветителите.", обвини предишното ръководство.

Кметът обясни, че след обновяването на осветлението на тези четири парка, предстои преглед и обследване и на останалите. Столичната община се ангажира да предприеме всички необходими стъпки, за да изграждим модерно осветление, за да може парковете да се използват пълноценно и безопасно от софиянци.

#Васил Терзиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници