Горя Центърът за психично здраве в Бургас

Горя Центърът за психично здраве в Бургас

Стоп кадър/Флагман.бг

A A+ A++ A

Пожар горя в Център за психично здраве „Проф.Д-р Ив.Темков” – Бургас, съобщи говорителката на ОД МВР Цветелина Рандева. Сигналът е получен на 112 в 19.07 ч.

Евакуирни са пациентите и дежурния персонал от 9-ия етаж, където е възникнал пожарът, както и етажите отгоре.

На място има три противопожарни екипа с 11 огнеборци, както и множество полицейски екипи, подпомагащи евакуирането. Към момента няма данни за жертви, а персоналът е реагирал адекватно на извънредната ситуация.

Кметът на града Димитър Николов и комисар Николай Николев са на мястото на инцидента. По думите на Николаев има само един частично обгазен човек, който е без опасност за живота, който е бил откаран в УМБАЛ Бургас. Нанесени са само материални щети.

Огънят е изгорил коридора, където са и най-големите поражения, а стаите са само обгазени. Сега прозорците им са широко отворени, за да се проветрят.

Евакуираните 42-ма пациенти, шестима от които от 9-ия етаж, ще бъдат разместени в други стаи, каквито има достатъчно, каза кметът Николов, като допълни, че сградата е държавна собственост и е крайно време Общината да си върне събствеността, за да може да участва за финансиране по проекти.

Причината за пожара ще се изяснява, като има няколко версии, едната от които е, че огънят е тръгнал от цигара, вероятно от коридора.

Novinite.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници