Човек, работил с „Нотариуса”: Клубът му се охраняваше денонощно, дори от гаражи отсреща

Човек, работил с „Нотариуса”: Клубът му се охраняваше денонощно, дори от гаражи отсреща

АКФ

A A+ A++ A

Клубът SS на убития Мартин Божанов-Нотариуса се е охранявал денонощно, дори от гаражи отсреща. Това разкри мъж, който е работил с Божанов пред bTV.

Мъжът крие лицето и самоличността си от съображения за сигурност, но до 2015 г. активно е работил с Мартин Божанов.

„Мартин Божанов беше човек, който когато искаше да постигне нещо, нямаше притеснения за начина, по който го постига и беше готов на всичко“, разказва той.

По думите му Божанов често е влизал в пререкания.

„Примерно за паркиране е обяснявал как ще си докара няколко джипа „Хамър“, които притежава и ще блокира всички паркоместа в района".

Свидетелят признава, че няколко пъти е влизал в частния клуб за магистрати на Божанов.

„Вътре обстановката беше като за луксозно заведение. Достъпът беше ограничен - само хора с членски карти можеха да влезнат. Случайни хора нямаше буквално. Посетителите на клуба бяха с много скъпи коли или с лична охрана и шофьор. Клубът не беше денонощен, но беше денонощно под охрана, като даже имаше изнесени на отсрещната страна на улицата в гаражи, закупени или под наем. Беше направено като помещение за тази охрана“, допълва той.

Той каза, че не е виждал бившия главен прокурор Иван Гешев в частния клуб, нито и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов или поне не е успял да го разпознае. Не е сигурен дали е засичал хора, работещи в съдебната система, тъй като не ги познавал.

Свидетелят каза, че вероятно е виждал политици в клуба, но те не са били „от известните имена“.

„Както казах, там не бяха случайни хора. Виждал съм отпред да спират коли със сирени на таблото, сигнални лампи, виждал съм един-два пъти да спират и коли с дипломатически номера“, допълни той,

По-рано днес стана ясно, че във вътрешното ни министерство има данни, че Мартин Божанов е променил ЕГН-то и името си.

„Но това не променя факта на неговата престъпна дейност, на скандалите, в които той е замесен“, каза главният секретар на МВР Живко Коцев.

На въпрос възможно ли е едни престъпления и обвинения да са регистрирани на старото му ЕГН, а други на новото и така тази промяна да се е отразила на цялото му криминално досие, Коцев отговори така:

„Не мисля, че това е от значение. Въпросът е какъв е бил подходът от страна на институциите към неговите деяния, дали са забелязани, какви мерки са били предприемани“.

Проверяват се всички обстоятелства около промяната на личните данни.

#Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници