Още два небостъргача ще строят на Цариградско шосе

Още два небостъргача ще строят на Цариградско шосе
A A+ A++ A

Поредни две високи сгради ще се появят на столичния булевард "Цариградско шосе" в интензивно застрояващата се зона срещу ж.к. "Младост". Главният архитект на София Здравко Здравков е издал виза за проектиране на здания с височина 50 метра на терен, намиращ се до разклона към летището. За това съобщи блогърът Боян Юруков във Фейсбук, който показа и примерна визуализация на бъдещия комплекс.

Имотът е частен и е с големина от 4,6 дка. Според кадастъра той е предвиден за "друг вид застрояване", като в момента се използва за паркинг на построени преди много години бизнес сграда и хотел. Подробният устройствен план е за жилищно строителство, подземни гаражи, магазини и детско заведение. Имотът попада в градоустройствена зона Смф, в която няма ограничения във височината на сградите. Плътността на застрояване може да достигне 60%, а останалата част е предвидена за озеленяване.

В края на м.г. Здравков разреши изграждането на цял нов комплекс на около километър от сега описания - в терена на бившия ИПК "Родина". Там предстои да се построят седем кули с височина по 75 метра. Сградите ще бъдат нежилищни и ще са офиси, хотел, търговски и обслужващи площи, конферентен център, подземни гаражи на три нива и подземен трафопост.

#Цариградско шосе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници