9600 флакона и 30 000 капсули райски газ откриха в склад под тепетата

9600 флакона и 30 000 капсули райски газ откриха в склад под тепетата
A A+ A++ A

Над 9600 флакона и около 30 хиляди патрона с диазотен оксид с различни аромати са били установени в склад в Северна промишлена зона в Пловдив по време на съвместна операция на служители от отдел "Икономическа полиция", Областната дирекция по безопасност на храните и РЗИ, съобщиха от МВР.

Акцията е осъществена на 5 февуари, след като в полицията е била получена информация, че от склада се извършва търговия с райски газ. Изяснено, че помещението се стопанисва от фирма за специализирана търговия на едро с други хранителни стоки, но без регистрация в Агенцията по храните. За това нарушение ще бъде съставен акт на единия от управителите.

Издадено е и разпореждане за възбрана за продажба на откритите флакони и капсули с райски газ, поради липса на етикети на български език. За нередностите от двете компетентни институции са изготвени и съответните констативни протоколи.

При инспекцията в склада са намерени и около 50 хиляди латексови балони, с най-вероятно предназначение за пълнене с райски газ. В тази връзка разследващите полицаи продължават проверката за изясняване на произхода на стоката – кога и с какви документи е внесена на територията на България. След приключването ѝ материалите ще бъдат внесени в Районната прокуратура.

Полицията напомня, че диазотният диоксид е предназначен единствено за влагане при производство на сметана за сладкарската промишленост, а не за лична употреба.

#райски газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници