Подранила пролет: Над 20 градуса ще достигнат температурите във вторник

Подранила пролет: Над 20 градуса ще достигнат температурите във вторник
A A+ A++ A

Слънчево и топло ще бъде времето във вторник.

Ще има разкъсана висока облачност. Преди обяд на места в Северна България все още ще духа силен вятър, но бързо ще отслабне и след обяд в цялата страна ще бъде слаб до умерен, от запад-югозапад. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 17° и 22°, в София - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и през деня ще е силен, от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 14°, на 2000 м - около 7°.

В сряда ще духа до умерен, в Дунавската равнина и източните райони - и временно силен, вятър от запад-югозапад. Облачността ще бъде променлива. Ще е топло с минимални температури между 3° и 8°, по-ниски - в котловините от Югозападна България, където ще е тихо; максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. В останалата част от страната ще бъде тихо и на места в котловините от Югозападна България и в западната част от Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури слабо ще се понижат.

#Слънцето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници