Премахват светофар от Околовръстното в София, движението ще е затруднено

Премахват светофар от Околовръстното в София, движението ще е затруднено
A A+ A++ A

Демонтират светофарът при 41-ви км на Южната дъга на Софийския околовръстен път, който е в близост до хипермаркет. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Дейностите ще се извършват между 10:00 и 16:00 ч. и в участъка в двете посоки ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента. Скоростта ще е ограничена до 50 км/ч.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. Възможни са затруднения в придвижванeто поради ежедневния интензивен трафик по околовръстния път на столицата и демонтирането на светофарната уредба, предупредиха от пътната агенция.
Светофарът е монтиран преди изграждането на пътен възел „Младост“, започнало през 2019 г. С пускането, преди около две години, на отсечката от Южната дъга между автомагистрала „Тракия“ и ж. к. „Младост“, отпада необходимостта движението в участъка да се регулира със светофарна уредба. С демонтирането ѝ ще се улесни пътуването към АМ „Тракия“, ще се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето, ще се ограничат и предпоставките за пътни инциденти, обясниха от АПИ.

В участъка при 41-ви км ще бъде поставена мантинела, с която физически ще бъдат разделени двете платна за движение. Трафикът в посока ж. к. „Младост“ ще се осъществява както и досега чрез пътен възел „Младост“.

#светофар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници