Седмицата започва с предупреждения за силни ветрове и слънце

Седмицата започва с предупреждения за силни ветрове и слънце
A A+ A++ A

Времето в понеделник ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен и бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната.

В останалата част на страната е обявен жълт код за силни ветрове. Той е в сила за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, Сливен, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Плевен, Ловеч, Пловдив, Хасково, София, Пазарджик, Враца, Монтана и Видин.

НИМХ

НИМХ
Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София - 15°-16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след обяд и вечерта - силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Във вторник ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Ще бъде предимно слънчево и топло, с минимални температури между 7° и 12°, малко по-ниски - в котловините от Югозападна България. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.

#вятър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници