И днес силен вятър, но започва затопляне

И днес силен вятър, но започва затопляне

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя oблачността ще бъде разкъсана и след обяд ще намалее до слънчево време. През деня вятърът отново ще се усили и ще е временно силен, от северозапад. Над Дунавската равнина вятърът ще се усили до силен, като на места поривите му ще надминат 70-90км/ч.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 12° и 14°С. По-високи в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - до 14-15°С

Предупреждение за силен вятър

Картата, която виждате в публикацията, е базирана на регионалния числен модел SPM и показва районите, където ветровете ще са най-силни.

Жълт код

Ще духа умерен и силен вятър. Поривите му ще достигат 55-70 км/ч. Съвети при жълт код: бъдете внимателни за възможни летящи във въздуха предмети, счупвания на клони и отломки.

Оранжев код


Ще духа силен до бурен вятър. Поривите му ще достигат 75-90 км/ч.

Съвети при оранжев код - бъдете внимателни за възможни по-големи щети като структурни повреди по сгради, изкоренени дървета, счупвания на клони и летящи предмети. Възможни са и проблеми в електроснабдяването.

Времето в София

През нощта срещу неделя облачността ще се задържи разкъсана. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. През деня ще преобладава разкъсана облачност. След обяд и с повече слънчеви часове. Очакваните минимални температури са минус 4-5°С. Дневните температури ще се повишат и ще са до 10-12°С.

Времето по планините
През нощта срещу неделя ще преобладава променлива облачност. До обяд облачността ще е променлива, а след обяд и разкъсана. Над Централна Стара планина ще има условия и за слаби валежи. Вятърът ще е умерен до ураганен, от северозапад. Висока е лавинната опасност в Рила и Пирин!

Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между плюс 7 °С, а на 2000 метра - около минус 1°С.

Времето по Черноморието:
Ще преобладава разкъсана облачност, която през деня ще намалее до слънчево време. Ще духа силен до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат 10°-11°С

Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Не се очакват замърсявания...

Пътна информация:
Не се очакват проблеми...

Времето на Балканите
През следващите 24 часа над полуострова ще започне пренос на по-топла въздушна маса, като температурите ще се повишат.

Прогноза: Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници