Брониран джип спасил Нотариуса при атентат преди 17 г.

Брониран джип спасил Нотариуса при атентат преди 17 г.

АКФ

A A+ A++ A

Опит за убийство е преживял преди 17 години застреляният в сряда Мартин Божанов - Нотариуса, пише "24 часа”.

Неизвестни стреляли по колата му, но бронировката го спасила. Тогава той не подал сигнал в полицията, но негови близки разказали за случая след покушението в сряда.

Нападението станало по тъмно на междуградски път. Били изстреляни няколко куршума, които не могли да пробият стъклата и да преминат през ламарините на бронирания джип на Мартин, известен и с прякора Нотариуса.

В колата с него били гардове, които веднага натиснали газта и избягали от мястото. Неофициално се говори, че охранителите били и на държавна служба.

По това време между Божанов и неговия партньор в бизнеса с уреждане на услуги, познат като Гембъла, настъпил конфликт. В основата били 500 000 лева. За тях Божанов твърдял, че има да ги получава от Гембъла. Затова мъжът подозирал партньора си, че може да го е поръчал. Според запознати от ъндърграунд средите това е малко вероятно - Гембъла е знаел, че Божанов е с бронирана кола и атаката по този начин ще бъде неуспешна.

Макар да не сигнализирал за опита за убийство, дни след него Божанов подал друга жалба. В нея писал, че Гембъла го заплашва. Добавил, че се страхува да не му направят опит за покушение. Поради липса на данни за реална заплаха тя била прекратена.

Божанов подал още няколко сигнала, но не се стигнало до обвинения на хората, за които твърдял, че му се заканват.

Оцелял при първата стрелба срещу него, Божанов бе покосен от куршум на 31 януари. Около 19,20 ч той паркикал джипа си в комплекса "Глория Палас” в столичния кв. "Горна баня”. Кадри от камера в двора запечатали как той слиза. Било тъмно, но светлината от колата осветила Мартин.

В този момент убиецът изстрелял един куршум с калибър 9х19 Parabellum. Той закачил телената ограда, през която се целел стрелецът и я скъсал. Проектилът попаднал в главата на Божанов, над челото му, точно в началото на линията на косата. Мъжът се сгромолясал, а негов съсед, разхождащ кучето си, видял как Мартин се свлича на земята. Комшията се уплашил и се прибрал, без да подаде сигнал. Той не видял стрелеца.

50 минути по-късно съпругата му Габриела се обадила на 112, когато го видяла на земята. В първите минути той бил жив, починал е около 10 минути след стрелбата.


#Мартин Божанов - Нотариуса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници