Важна информация за безплатните карти за транспорт за учениците в София

Важна информация за безплатните карти за транспорт за учениците в София
A A+ A++ A

От днес (1 февруари) децата до 14 ненавършени години вече пътуват с безплатни карти за градския транспорт в София, припомниха Центърът за градска мобилност (ЦГМ).

Учениците над 14 години, студентите и докторантите, на които им предстои да заредят карти за обществения транспорт от 1 февруари, ще зареждат картите си по старите цени, утвърдени с решение на Столичния общински съвет. Причината е, че на 1 февруари изтича срокът на Постановлението на Министерския съвет от началото на 2023 г., с което беше дадена допълнителна отстъпка на цените на превозните им документи. В резултат на това решение учениците и студентите от февруари 2023 г. досега пътуват с годишни карти за 180 лв. в цялата мрежа, а едномесечната карта беше с цена от 15 лева.

От днес учениците, навършили 14 години, и студентите вече могат да вземат на касите на ЦГМ годишна карта на старата цена от 200 лева. Месечната карта за всички линии е 20 лв., а цената за една линия (наземен транспорт или метро) е 9 лева. Картата за докторантите е 35 лв. за цялата мрежа на месец и 16 лв. за една линия на месец. Зареждането на превозните документи може да стане и през уебпортала на ЦГМ.

В 11:00 ч. на касата на ЦГМ на НДК при входа за метрото ще се състои демонстрация за зареждане на безплатни карти на деца до 14-годишна възраст. Ще присъства Пламен Църноречки, директор на дирекция "Продажби, маркетинг и стопанска дейност", информират от ЦГМ.

#градския транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници