Бургас, Ямбол и София област спират учебните занятия

Бургас, Ямбол и София област спират учебните занятия
A A+ A++ A

В област Бургас противоепидемичните мерки ще бъдат удължени до 6 февруари, като от 1 до 6 февруари включително се преустановява присъственото обучение и провеждането на извънкласни занимания и дейности с ученици.

За същия период се преустановява и присъственият учебен процес и в Ямбол, а в София-област тази мярка ще бъде в сила до 7 февруари включително.

Всички останали временни мерки, въведени в областите с обявена грипна епидемия, остават в сила до края на нейното действие. Това включва преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища и забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

Първатаобласт въвела преустановяване на учебния процес е Пловдив, където учениците не посещават училище от понеделник – 29 януари до 5 февруари включително. От 31 януари същата мярка влезе в сила за Варна и Пазарджик отново до 5 февруари, както и за Перник, но в срок до 9 февруари.

Към настоящия момент временно преустановяване на присъствения учебния процес е въведено в общо седем области – Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Ямбол, Перник и София-област.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници