Ще се затопли още

Ще се затопли още
A A+ A++ A

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. До обяд на места в равнините и котловините ще е мъгливо. След обяд в Дунавската равнина ще се появи слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще се затопли още и преобладаващите максимални температури ще бъдат между и 13°.

В столицата максималните температури ще са .

Вечерта от северозапад ще започне заоблачаване. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Няма обявени предупредителни кодове за опасни явления. Картата на НИМХ е оцветена в зелено.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо, преди обяд на места с мъгла. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, който вечерта ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък от север-северозапад ще проникне студен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Минималните температури ще са между минус и , а максималните - между и 7°.

В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина до умерен. Ще има променлива облачност без валежи. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните - по-високи.

Източник: БТА/НИМХ

#слънчево време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници