Близките на Пейо Пеев на протест, Велико Минков иска ДНК тест за бащинство

Близките на Пейо Пеев на протест, Велико Минков иска ДНК тест за бащинство

стоп кадър

A A+ A++ A

Близки и приятели на убития Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата в София във вторник. Те настояват Габриела Славова-Пеева да бъде върната в ареста, а майка ѝ Красимира Трифонова да не бъде пускана на свобода.

44-годишният мъж беше намерен мъртъв на 18 януари в опожарен автомобил. Смъртта му е настъпила посредством удушаване.

На протеста е и Велико Минков, който твърди, че е баща на второто дете на Габриела. Той отправи апел към министъра на труда и социалната политика и шефът на Агенцията за закрила на детето.

„Нека издадат заповед за ДНК тест на мен и бебето. Веднага ще го платя, вместо да се чака дело в продължение на 3-4 години", призова Минков пред NOVA.

„Имахме бегла представа за Габриела, виждали сме я веднъж, докато беше бременна с по-голямото дете на Пейо. Тогава някои неща ни се сториха смущаващи, но все пак той я бе избрал и считахме, че тя е добър човек. След време това се оказа невярно. Габриела изчезна бременна с детето и роди тайно. За Пейо започна поредица от мъки и изпитания във връзка с полагането на грижи за детето. Виждаме, че това се случва и с Велико Минков”, коментира Соня Чакмакова, близка на убития.

Съпругата на мъжа Габриела досега беше под "домашен арест", за да се грижи за двете си деца. Стана ясно обаче, че те са при родителите на Пейо и прокуратурата се очаква да поиска и за нея "задържане под стража".

#убития Пейо Пеев #Пейо Пеев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници