Още един мобилен оператор съобщи, че ще вдигне цените

Още един мобилен оператор съобщи, че ще вдигне цените

canva

A A+ A++ A

Още един мобилен оператор в България вдига цените на своите клиенти. Става дума за Yettel. Припомняме, че другите два телекома, А1 и "Виваком", също предупредиха своите потребители, че предстои индексиране на таксите.

А ето какво пишa Yettel те до своите абонати:

"В съответствие с клаузите в договорите ни с клиентите планираме да индексираме цените на мобилни услуги, с цел ефективно справяне с текущите икономически предизвикателства и осигуряване на най-доброто обслужване“, посочват от Yettel.

Причината, която трите компании изтъкнаха е, че средногодишната инфлация за 2023 г. е била 9.5%.

Неоснователно е искането на мобилните оператори за ново вдигане на абонаментите от февруари. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ омбудсманът проф. Диана Ковачева. Миналата година телекомите вдигнаха цените си над 15 процента заради "съществената инфлация".

"Каква инфлация има сега? Телекомите вдигнаха таксите си миналата година и институциите не реагираха. Това са неравноправни клаузи, защото потребителите не могат да ги договорят. Заради неясни инфлационни клаузи в договорите, няма гаранция с колко ще се увеличи тарифата. Няколко пъти съзирах КЗП и Министерството на икономиката по въпроса. Институциите трябва много ясно да защитят гражданите, защото тези клаузи са неправомерни", обясни проф. Диана Ковачева.

#"Виваком"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници