Ветровита неделя, температурите падат още

Ветровита неделя, температурите падат още
A A+ A++ A

През нощта срещу неделя облачността ще се задържи разкъсана. Валежи от сняг се очакват над планинските райони, с надморска височина от над 700-800 метра. Северозападният вятър постепенно ще отслабне, но над Източна България ще се усили и ще е от северозапад.

Минималните температури ще са между минус 1°С до плюс 4°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус 2-3°С.

През деня в неделя ще преобладава разкъсана облачност. По-значителна над планинските районни, където се очакват валежи от сняг. Максималните температури ще се понижат и ще са между 6°С-9°С. Малко по-ниски над планинските райони от Западна България и по Черноморието - до 3-4°С.

Времето в София

През нощта срещу неделя облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. През деня ще преобладава разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Очакваните минимални температури ще са между минус 1-2 °С. Дневните температури ще са без дневен ход и ще са до 3-4°С.

Времето по планините
През нощта срещу неделя ще преобладава променлива облачност. През деня ще преобладава облачно време. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще има условия и за снежни виелици над Централна Стара планина! Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между 0-1°С, а на 2000 метра - около минус 5°С.

Времето по Черноморието:
Времето ще е предимно облачно. Очакват се валежи от дъжд по Северното Черноморие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат 4°-5°С

Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:
Очакваме повишаване на нивата на фини прахови частици в сутрешните часове, над по-големите градове. Стойностите ще са между 80-100мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Пътна информация:
В планинските райони се очакват значителни валежи от сняг. Ще има условия и за виелици и намалена видимост от силният снеговалеж. Пътната настилка ще бъде мокра и хлъзгава.

Времето на Балканите
През следващите 24 часа над полуострова ще започне пренос на по-студена въздушна маса, като температурите ще се понижат. По-значителни ще са валежите над Северна Гърция и Турция . Над останалата част облачността ще е разкъсана.

Прогноза: Имре Дузмат, Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници