„Закрила на детето”: Има сигнал за оставеното без надзор дете на Габриела Славова

„Закрила на детето”: Има сигнал за оставеното без надзор дете на Габриела Славова

NOVA

A A+ A++ A

Сигнал за оставено без надзор малолетно дете е бил подаден от Владимир Павлов, съсед на Габриела Славова-Пеева в Бургас. Това потвърди пред NOVA началникът на отдел „Закрила на детето” в града Димитрина Чочорова по случай проверките срещу обвинената за убийството на Пейо Пеев жена.

„Владимир Павлов е подал сигнала през юли 2021 г. на телефон 112, бил е прехвърлен към национален телефон за деца в риск. При нас постъпва на 3 юли и гласи, че малолетното дете Михаел Пеев е оставено за неопределено време само, без надзор от възрастен. Съседът го е взел при себе си и сигнализирал”, заяви Чочорова.

„Проведени са разговори с детето, майката, бабата и прабабата по майчина линия. Тъй като бащата не се намира на наша територия, с него е проведен телефонен разговор. Установихме, че детето е останало действително без надзор за кратко. Това е единственият сигнал, подаван за Михаел”, съобщи тя.

Чочорова посочи, че за случая е била уведомена районната прокуратура, полицията в Бургас, както и Държавната агенция за закрила на детето. Не е открито основание за престъпление, уточни тя. „Нямаме данни за заведено дело за отнемане на родителски права”, допълни началникът на отдел „Закрила на детето”.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници