ВИДЕО (18+) показва зловещото убийство на Пейо Пеев

ВИДЕО (18+) показва зловещото убийство на Пейо Пеев
A A+ A++ A

Доказателство въз основа на което бе разкрито зверското убийство на 44 г. Пейо Пеев публикува Биволь, а мрежата загря от страховитите кадри, които задължително трябва да се маркират с 18+.

Съществуването на видеозапис на охранителна камера бе широко популяризирано, коментирано и анализирано през последната седмица, както от представители на официалните институции, така и от медиите. След внимателен преглед на видеоматериала, преценихме, че той трябва да стане публично достояние, заради надделяващия обществен и медиен интерес към случая, който не затихва в продължение на повече от 5 дни, пишат колегите от Биволь. Аргумент за този интерес е също така фактът, че основните обвиняеми – Габриела Славова на 33 г. и Красимира Трифонова на 54 г. /дъщеря и майка/ са известни личности, с активна политическа и административна кариера в различни властови държавни институции. Видеозаписът, за който те не са подозирали, разкрива точно начина и същността на едно брутално и хладнокръвно отнемане на човешки живот.

Той е нарочно редактиран и отрязан, цензуриран от Биволъ, така че на него да не се виждат лицата на убийците, нито това на жертвата. Водени от етични съображения и респект към паметта на 44 г. баща Пейо Пеев и неговите близки, както и към работата на все още неприключилото докрай разследване, сме се постарали да не показваме кадри, които могат да травмират допълнително или да осуетят работата на институциите.

Излъчването на материала е важно, за да бъдат пресечени всякакви фриволни манипулации и тълкувания по казуса, а дори и схематично публичността да даде възможност и право на всеки да направи своя обективен и независим извод за трагедията, която се е случила в нощта на 18 януари 2024 г. в София и белязала с тъмна светлина началото на годината в нашето общо ежедневие.

Ексклузивните кадри показват момента на убийството на Пейо Пеев на ул. “Елемаг” в столичния квартал “Изгрев”. Камерата е заснела нападението върху мъжа в колата му с цел неговото умъртвяване. Анализът на авторитетни психолози и криминалисти сочи недвусмислено, че престъплението не е някакъв непредвиден инцидент, а съзнателно дело. Дали е било предварително замислено и осъществено по план, предстои разследващите да се произнесат категорично.

Видеото е и едно от приетите от Софийския градски съд (СГС) веществени доказателства, преди да бъдат определени мерките за неотклонение на 54-годишната дипломатка Красимира Трифонова и 33-годишната й дъщеря Габриела Славова-Пеева, която е началник отдел „Превенции и младежки политики“ в Община Бургас. Габриела е известна като дейна активистка на ПП “Продължаваме промяната” и курсистка от “Харвардския бизнескурс” на Кирил Петков. Трифонова на свой ред е станала публично известна с фалшив компромат преди години срещу наш посланик в Тайланд, заради което служителят е бил отстранен от длъжност. Самата Красимира Трифонова е вече уволнена от МВнР, съобщиха от държавната институция.

Внимание: клипът, въпреки редакцията, не се препоръчва за лица под 18 години - ГЛЕДАЙТЕ ГО ТУК.

Видеото с продължителност 4 мин. и 16 сек. потвърждава и точния час на убийството – около 21:21 ч. на 18 януари 2024 г. Мястото е пред блок 308 на ул. “Елемаг”, където е жилището на Красимира и Габриела. Пейо е пристигнал с бяло “Пежо”. Отпред до шофоьора се качва Габриела, а отзад зад него влиза майката. На видеото, което публикуваме ясно се вижда, че в колата има борба, а автомобилът поне на два пъти потегля и спира, очевидно жертвата докосва педала на газта и не е успял да тръгне.

Също така, вижда се, че поне два пъти Пейо се опитва да си отвори вратата на колата и да излезе навън, но вратата е дърпана силно от вътрешната страна от човек, който е затиснал шофьора с цялото си тяло. Вижда се дори как от вратата изпада и шише от вода. Очевидно седящата на предната пасажерска седалка Габриела затваря вратата, за да не може Пеев да се измъкне и да не се види нищо подозрително от случайни минувачи или съседи.

Може да се предположи как младата жена с всички сили се е опитвала да държи бившия си съпруг неподвижен вътре в колата, докато майка й зад него му е метнала проволка и го души с всичка сила от задната седалка.

Тук възниква основателният въпрос, защо борейки се за живота си Пейо не е натиснал например рязко газта на колата, която е работила и не е предприел отчайващ хода да я блъсне например, за да се спаси. Това се обяснява от патоанатоми, които описват мозъчната дейност на човек при задушване, обесване или притискане на сънните артерии. Освен че мозъкът практически престава да работи след около 30 секунди, той не може да подава ефективно информация на нервната система и съответно да командва както трябва мускулите и движенията на тялото. Освен това рязкото прекъсване на кислорода до мозъка води до неадекватност, нереална преценка на ситуацията, силно замайване, еуфория и загуба на съзнание, което прави човек особено беззащитен и уязвим. Опитите на Пейо да отваря вратата и да излезе навън, за да се спаси от ласото на гушата, което е дърпано с всичка сила от задната седалка са били неуспешни поради голямата тежест върху него на чуждо тяло и противодействието в същото време за затварянето на вратата. Заради примката не е можел и да вика за помощ. На практика той е бил обречен. Когато край колата минава случаен минувач, вече няма реакция от страна на жертвата и се счита, че той е бил напълно неутрализиран, затова не е и реагирал.

Според неподтвърдена официално оперативна информация, също по запис от камера, покушение е било замислено от двете жени и ден по-рано, но то не е могло да се осъществи, поради наличието на случайни свидетели на мястото. Не е ясно все още, какво точно е предшествало нападението. Наличните данни сочат, че Пейо е бил извикан за пореден път от Габриела на среща, за да се реши съдбата и взаимоотношенията с децата им. Пейо е баща на 6 г. момченце от Габриела, което е родено без брак. Близки на Пейо разказват как той е имал години наред проблеми с майката на детето си, което не е можел да вижда и се е борил институционално за правото си да контактува със сина си. Впоследствие Габриела заживява с депутата от ПП – Велико Минков. От него също има дете, но 3 месеца преди да го роди внезапно Габриела се разделя с Велико и се връща при Пейо, като сключва брак с него, за да впише детето на Минков на името на Пейо. По този начин тя лишава бащата на второто си дете от възможността да го вижда и да контактува с него. Велико завежда дела за бащинство, а по неговите думи Пейо дори се е съгласил да свидетелства в негова полза пред съда, въпреки че бебето е вписано на негово име, без той да е биологичният баща. По всичко личи, че бракът с Пейо е бил фиктивен и той е бил използван единствено да бъде елиминирано правото на Минков да претендира за своята дъщеричка. Самият Пейо се е съгласил на такава стъпка единствено да може да контактува и живее безпроблемно със собственото си дете. По мнението на спецовете през последните дни, както и в нощта на убийството Пейо е бил принуждаван да подпише документи, с които да се откаже от всякакви претенции за родителски права спрямо двете деца, но той категорично е отказвал. След като е бил използван, за да бъде пречка за бащинството на Велико, Пейо е станал отново ненужен, нежелан и дори неприемлив за двете жени, сочат данните на запознати със случая източници. Няколко дни преди убийството си, той е алармирал, че Габриела подготвя нещо срещу него, дори се опитва да го дрогира. На 7 януари, 8 дни преди да бъде убит, Пейо Пеев е бил предположително упоен от бившата си съпруга Габриела. Това сподели в интервю за Нова ТВ адвокатката на жертвата Миглена Балджиева.

Очевидно заплахите не са сработили и нападението е обмислено като резервен план на двете жени, за бързо освобождаване от нежелания мъж и официален баща на двете деца на Габриела. Много социални специалисти коментират, че Пейо вероятно е бил редовно и обект на домашно насилие от страна на съпругата и тъщата си. Наличието на въже или кабел, и конкретното място, на което се качва тъщата му Красимира, точно зад шофьорската седалка, както и продължителността и упоритостта на умъртвяването говорят, че убийството най-вероятно е било планирано и е предумишлено.

Предумишлено или не, в съучастие или не?
След отнемането на живота на Пейо, трупът му е преместен на пасажерската седалка, на която преди това е била Габриела, Красимира се качва отпред на мястото на водача, а Габриела отзад и колата потегля. Тази част обаче е изрязана от публикуваното видео, защото ясно показва лицата на извършителите. По камерите за наблюдение е установено, че тя се движи по маршрут към Драгалевци, а оттам в планината по пътя за хижа “Алеко”. Именно там е открита с мъртвото тяло на Пейо Пеев и следи от опожаряване. Това сочи и официалното изявление на Прокуратурата.

Хипотезата, по която в момента се работи е, че Красимира и дъщеря й са искали за опожарят “Пежото” заедно с трупа на Пейо, за да заличат всякакви следи, но след като са си тръгнали огънят не е могъл да се разгори, поради преваляващия в същата нощ силно мокър сняг.

Има подозрения за мъж, чуждестранен гражданин, който е съдействал на двете да се върнат до София, като ги е придружил, а после транспортирал обратно с колата си.

Видео записите вече са приети от Съда като веществени доказателства по делото за убийство. Основният въпрос, който остава да се коментира непрекъснато от различни страни е, дали това хладнокръвно убийство е било предварително обмислено, осъществено с ясното съзнание да бъде отнет човешки живот и то в активно и умишлено съучастие на майка и дъщеря или не!? Дали става въпрос за случаен инцидент или за демоничен сценарий, който се е провалил единствено поради несъобразеното от убийците наличие на видео камери, които да запечатат пъкленото им дело.

Поради голямата тежест на престъплението Красимира Трифонова и Габриела Славова са арестувани, но втората е под домашен арест, за да се грижи уж за децата си. Засега двете обвиняеми мълчат и отказват да дадат каквито и да е показания, като вместо тях по телевизионните студиа говори адвокатката им Велика Андонова. Както стана ясно от изявление на социалния Министър Иванка Шалапатова, децата са отделени от майката, защото тя се счита от специалистите за опасна и за своите деца. Това мотивира Прокуратурата да поиска от съда промяна на леката мярка за неотклонение “домашен арест” със “задържане под стража”.

Бившият приятел на Габриела Славова Велико Минков сподели шокиращо, но и многозначително откровение в ефир:

Получавал съм такива смразяващи съобщения от Габриела. Не мога да ги цитирам дословно, но беше нещо от сорта на: “Омразата ли, завистта ли са ти стиснали гърлото и кислород не минава в никаква посока. Разбирай го, както искаш”. Това беше. Месеци преди убийството съм получавал такова съобщение и не съм го взимал насериозно”, разказа Минков пред Нова телевизия във вторник.
Градските магистрати уточняват, че видеозаписите са иззети, а към веществените доказателства по делото има и множество биологични следи. Извършени са множество обиски, претърсвания и изземвания от дома на двете обвиняеми, от леки автомобили, включително на жертвата и на свидетели по делото. Предстои назначаване на множество експертизи.

Красимира Трифонова и Габриела Славова-Пеева са освидетелствани, взет им е биологичен материал, който също ще подлежи на съответно научно интерпретиране.

Същевременно след закритото съдебно заседание се разбра че бащата на жертвата, Орлин Пеев заяви, че именно поради споделени съмнения и опасения за безопасността на сина си, е последвал управлявания от него лек автомобил “Пежо” до блока на снаха си и майка й. Той не е останал по време на срещата, поради което и не е успял да спаси Пейо от гибел.

Предблоковото пространство и кофите за боклук, до който се е намирала колата на Пейо Пеев, в момента на убийството.
Според показанията на Пеев-баща, пред е видял колата на сина си и е видял как в нея се качва 33-годишната Габриела.

“На следващо място от показанията на свидетеля Орлин Пеев се установява, че същият е загубил връзка със сина си на инкриминираната по делото дата, което го е мотивирало да подаде сигнал до органите на полицията”, става ясно от протокола от заседанието на СГС от 22 януари 2024 г.

Габриела Славова-Пеева

Съмненията на Пееви за някаква умишлена вреда и агресия са били мотивирани от държанието и поведението на Габриела и нейната майка спрямо младия мъж. Предстои да бъдат събрани и разкрити нови факти и обстоятелства по едно от най-бруталните и зловещи убийства в България през последните десетилетия. Продължава издирването на лица, които биха могли да дадат сведения и информация по делото.

Много анализатори са на мнение, че този случай ще отключи голяма обществена реакция за реформи в законодателството и семейния кодекс, както и много сериозна равносметка за това какви филтри и изисквания би трябвало да има при назначаването на личности на ръководни властови административни позиции, защото такива хора определят до голяма степен съдбата на обикновените български граждании са критерий за тяхната сигурност.

#Пейо Пеев #убития Пейо Пеев #Габриела Славова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници