Психология на едно убийство: Профилът на майката и дъщерята, обвинени за убийството на Пейо Пеев

Психология на едно убийство: Профилът на майката и дъщерята, обвинени за убийството на Пейо Пеев

стоп кадър

A A+ A++ A

Случаят с убийството на 44-годишния Пейо Пеев, за който обвинени са съпругата и тъщата му, се заплита с всеки изминал ден. Очевидно сложните отношения в семейството не са маловажна част от конфликта, завършил с фатален край. Криминалният психолог и психотерапевт Светлана Димитрова направи пред NOVA анализ на профила на двете жени. По думите й Габриела Славова-Пеева е жертва на майка си Красимира Трифонова и оттам идва целият проблем.

„Говорим за личностно разстройство. Профилът на майката е психопатичен, с дефектите на характера, с тази социопатия, която се развива с години в хода на нейното формиране като личност. Имаме обезличаване на персоната на бащата много преди да се случи убийството. Може да говорим за различни аднормни потребности на личността на майката. Такива хора не изпитват съжаление. В тези случаи имаме нарушена функция на един център в хипоталамуса в мозъка, свързан с емпатията”, поясни тя.

Димитрова обясни кои са белезите на подобно разстройство.

„Това е човек, който ще се опита да ви обезправи. Той няма да ви приеме като равен, ще ви привлече, ще бъде атрактивен, внимателен за това как ще реагирате и в крайна сметка - манипулативен”, каза още психологът.

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено е убит 44-годишният Пейо Пеев, който е седял на шофьорското място в автомобила. Причината за смъртта му е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Съдът остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева бе освободена под домашен арест с мотива, че трябва да се грижи за малкото си бебе. Самата тя, обаче, обяви пред журналисти, че не знае къде се намират децата й, разговаряйки с медиите през затворената врата на дома си.

#Пейо Пеев #убития Пейо Пеев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници